Behind the Design: Commercial Interior Design Project in Downtown Boston | Part II

We’re back with more from our first large commercial interior design project. Read on for a look behind the design of the kitchen, cafe and atrium spaces of this digital design studio, Upstatement.

comercial interior design boston_kitchen inspiration_upstatement twelve chairs boston

Throughout much of the space we embraced a black and white foundation and the kitchen is no exception. We kicked off the design process for the space with a little inspiration (above). We wanted the space to feel bright, but a little moody, stylish and a reflection of our clients.

cement-tile-shop-tulum-clean-modern-kitchen-white-subway

Our starting point was the balance of classic white subway tile with rich, black cabinets. The cement tile featured on the peninsula adds bold pattern to the space while keeping true to our color story. To warm things up we layered in wood and metal stools and a custom made wooden floating shelf to display art, greenery, and kitchwares. Sleek black sconces draw your eye up and highlight the shelves contents.

Twelve Chairs Boston | Portfolio | Portland Street

In the cafe, we created a canopy of lights, all which are dimmable to suit changing needs whether it be lunch, a party, or a slideshow (a drop down screen is hidden in the ceiling of the space). The custom tables are all square giving employees the option to reconfigure the set up for more intimate tête-à-têtes or larger working lunches.

comercial interior design boston_kitchen inspiration_upstatement twelve chairs boston

Along one large wall, we saw the opportunity for a comfortable and stylish seating area and designed custom banquets with a fun light install just overhead. You’ll find our booth and lighting inspiration above.

west-elm-staggered-chandelier-calico-wallpaper-kitchen-banquette

On the wall on which the banquets sit we installed a beautiful ombre wallpaper that goes from a deep teal to black creating a rich and dramatic backdrop for the cozy space.

west-elm-orb-pendants-atrium-office-loft-ceilings

Our clients had recently expanded and acquired an additional floor which needed to be connected with their existing space just above. The large, open staircase was calling for something dramatic. Through careful planning, numerous drawings, and a meticulous install we lit up the atrium space with a seemingly organic arrangement of capiz and pewter globe lights. The result is dazzling.

Next up the Partner’s Lounge!

Until next time,
Miggy + Roisin

Inspiration photos: 1. Jenna Sue Design / 2. Studio McGee / 3. Architectural Digest / 4. Daniel Nagaets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *